Συγγραφή εργασιών

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου διαθέτει στους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες καθώς και στους υποψήφιους/φιες διδάκτορες ένα Οδηγό για τη συγγραφή πτυχιακών, διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών προκειμένου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας των εργασιών και των διατριβών που γίνονται αποδεκτές για την απονομή των αντίστοιχων τίτλων σπουδών. 

Οι φοιτητές οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες προκειμένου να γίνει δεκτή η πτυχιακή ή διπλωματική τους εργασία καθώς και η διδακτορική τους διατριβή. Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη.


Στην εικόνα φαίνονται να χρησιμοποιούνται ένα tablet και ένα laptop

Λογισμικό λογοκλοπής Turnitin

Το Turnitin Originality Check είναι μια εφαρμογή που συνδράμει το διδακτικό προσωπικό στο έργο ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής (plagiarism check).

Το Turnitin συγκρίνει  το περιεχόμενο της  εργασία με:

  • 58+ δισεκατομμύρια ιστοσελίδες
  • 570+ εκατομμύρια εργασίες φοιτητών
  • 150+ εκατομμύρια άρθρα από ακαδημαϊκά βιβλία και εκδόσεις, επιστημονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων,  μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Translated Matching (ανίχνευση λογοκλοπής σε μεταφρασμένο κείμενο) και χρησιμοποιείται σε πάνω από 15.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 1,6 εκατομμύρια καθηγητές και 26 εκατομμύρια φοιτητές παγκοσμίως.

 

Οδηγίες για τη χρήση του Turnitin

Τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, μπορούν να αποκτήσουν κωδικούς για τη χρήση της εφαρμογής στέλνοντας email από τον ιδρυματικό τους λογαριασμό, στην κ. Δήμητρα Λέγγα  (dlegga@panteion.gr ). Δείτε επίσης σύντομες οδηγίες για την χρήση του προγράμματος.