Ηλεκτρονικές πηγές

Ηλεκτρονικές πηγές ονομάζουμε τα τεκμήρια εκείνα (βιβλία, περιοδικά, άρθρα, έργα τέχνης, e-books, audio books κτλ.) τα οποία διατίθενται στους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet ή smart phone. Η πρόσβαση σε αυτές είναι δυνατή είτε εντός του χώρου του Πανεπιστήμιου, είτε απομακρυσμένα με κωδικούς που διατίθενται στους πιστοποιημένους χρήστες, αφού συνήθως πρόκειται για συνδρομητικές συλλογές. Για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συλλογές δείτε τις ΟΔΗΓΙΕΣ.

Η Heal-Link παρέχει πλήρες κείμενο σε ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Η αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά γίνεται είτε αλφαβητικά είτε θεματικά είτε μέσω  συμβεβλημένου εκδότη. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα Ενιαίας Αναζήτησης μέσω της πλατφόρμας της Heal-link.

Απομακρυσμένη πρόσβαση ανάλογα με τον εκδότη/πάροχο.
Δείτε την λίστα με τους εκδότες που συμμετέχουν στην υποδομή ΑΑΙ (κωδικοί Uregister). Εναλλακτικά συνδεθείτε με Proxy Server.

Η συνδρομή της Βιβλιοθήκης στη ψηφιακή βάση πλήρους κειμένου του  JSTOR  δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα μέλη του Παντείου, στο πλήρες κείμενο δεκάδων επιστημονικών περιοδικών ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών από το πρώτο έτος έκδοσης. Η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στις συλλογές επιστημονικών περιοδικών του Jstor, Arts and Sciences I,II,III, IV, VI, VII, IX και ΧΙΙ.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server και με Uregister.

Το λογότυπο της Scopus

Πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier, με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 22.800 τίτλους επιστημονικών περιοδικών,  8 εκατομμύρια  πρακτικά συνεδρίων και 150.000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων με δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν αυτό αποτελεί συνδρομή του ΣΕΑΒ (HEAL-Link). Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Uregister.

Border and Migration Studies

H Border and Migration Studies Online είναι μια βάση πρωτογενών πηγών αρχειακού υλικού, ντοκιμαντέρ και μονογραφιών σχετικά με την διεθνή μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Στην συλλογή περιλαμβάνονται 100,000 σελίδες κειμένου, 175 ώρες video και φωτογραφικό υλικό.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server.

Gender watchGender Watch

Το Gender Watch είναι η βιβλιογραφική βάση πλήρους κειμένου γύρω από τις σπουδές φύλου, το γυναικείο ζήτημα, τις πολιτικές ισότητας και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η βάση περιλαμβάνει περισσότερα από 200.000 άρθρα πλήρους κειμένου, καθώς και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διδακτορικές διατριβές με αναδρομικότητα έως και το 1970.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server.

Coronavirus Research Database

Η βάση διατίθεται από την Proquest με ανοικτή πρόσβαση σε βιβλιογραφία σχετική με την Πανδημία της Covid-19. Περιλαμβάνει χιλιάδες άρθρα από καταξιωμένους εκδοτικούς φορείς αλλά και αποθετήρια διεθνώς. Η βάση αναπτύσσεται διαρκώς.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή χωρίς κωδικούς

Periodicals archive onlinePeriodicals Archive Online

Το Periodicals Archive Online είναι ένα ψηφιακό αρχείο ορόσημο που προσφέρει μία εξαιρετική διεπιστημονική συλλογή με κάλυψη δύο αιώνων στις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, η οποία ισοδυναμεί με 15 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σελίδες. Με το εργαλείο αυτό, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε μία πληθώρα ερευνητικού υλικού που καλύπτει πολλαπλούς κλάδους και τύπους δημοσιεύσεων, με μια ευρύτατη επιλογή της δημοσιευμένης έρευνας από το 1802 μέχρι τον 21ο αιώνα.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Uregister.

 Black Freedom Struggle in the United StatesBlack Freedom Struggle in the United States

H ProQuest διαθέτει ελεύθερα τη βάση για τον αγώνα των μαύρων στις ΗΠΑ. Η Black Freedom Struggle in the United States, αποδελτιώνει τεκμήρια και φωτογραφικό υλικό από το 1790 μέχρι τις μέρες μας. Αφορμή για την δωρεάν διάθεση της βάση υπήρξε η στυγερή δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ και το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεσηκώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή χωρίς κωδικούς.

Eightenth Century Collection

Η Eighteenth Century Collection online: part I είναι μια βάση πλήρους κειμένου που περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές αγγλόφωνες εκδόσεις που τυπώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του 1700 και του 1800. Η συλλογή διαθέτει 135.000 βιβλία, ενώ οι ερευνητές μπορούν να βρουν εκδόσεις και σε άλλες γλώσσες πέραν της αγγλικής.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server.

Thesaurus Linguae Graecae (TLG)

Πρόσβαση στο πλήρες κείμενο έργων που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) έως το 1453 μ.Χ. Σήμερα, η βάση TLG περιλαμβάνει περισσότερες από 110 εκατομμύρια λέξεις, 10.000 αρχαίων ελληνικών κειμένων, που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς. Για την πρόσβαση στη βάση TLG, εκτός από την IP διεύθυνση που είναι ήδη δηλωμένη στον πάροχο, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού από κάθε χρήστη χωριστά.

Grove art onlineGrove Art

Ενημερωμένη επιστημονική πηγή τέχνης που καλύπτει την παγκόσμια τέχνη και την αρχιτεκτονική από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει 30.000 άρθρα υπογεγραμμένα και αξιολογημένα, συνοδευόμενα από εικόνες, βιβλιογραφίες και συνδέσμους σε επιπλέον πηγές, τα οποία συνεισέφεραν περισσότεροι από 7000 μελετητές από όλο τον κόσμο.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server.

Grove music onlineGrove Music

Σημαντική πηγή για τη μουσική έρευνα με πάνω από 57.000 άρθρα που γράφτηκαν από περισσότερους από 6000 μελετητές καταγράφοντας την ποικιλόμορφη ιστορία, τη θεωρία και τις κουλτούρες της μουσικής σε όλο τον κόσμο. Το Grove Music Online διαθέτει 40.000 βιογραφικά άρθρα παρέχοντας πληροφορίες για τη ζωή και λεπτομερείς καταλόγους έργων συνθετών, ερμηνευτών και άλλων σημαντικών μουσικών καθώς και περισσότερες από 6.000 εικόνες, μουσικά παραδείγματα και συνδέσεις με παραδείγματα ήχου και βίντεο.

Απομακρυσμένη πρόσβαση εφικτή με κωδικούς Proxy Server.

Εικονίδιο που γράφει E-BookE-Books

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει πρόσβαση σε εκατοντάδες τίτλους βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή. Η πρόσβαση παρέχεται είτε μέσω της Heal-link, είτε μέσω αγορών της Βιβλιοθήκης. Για την πρόσβαση στα e-books μπορείτε να επισκεφτείτε την αναζήτηση της Heal-link. Ειδικά για τη συλλογή του εκδότης Wiley σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε και τους δυο τρόπους σύνδεσης (Proxy server – Uregister).

Εθνικό αρχείο διδακτορικών διατριβών

Στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) συγκεντρώνεται το σύνολο των διδακτορικών διατριβών που έχουν εκπονηθεί στα ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και οι διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί από Έλληνες διδάκτορες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ.

Δείτε επίσης!

Για προβλήματα απομακρυσμένης πρόσβασης ή ερωτήματα αναζήτησης βιβλιογραφίας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ρωτήστε μας!