Επαναλειτουργία του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης υπό περιορισμούς λόγω Covid-19

Σας ενημερώνουμε ότι  σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.  36587 ΚΥΑ(ΦΕΚ2476/Β/10-06-2021 αλλά και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Παντείου Πανεπιστημίου (ΒιΚεΠ)  επαναλειτουργεί το Αναγνωστήριο της, πιλοτικά και  υπό περιορισμούς από την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 με ωράριο 9:00 με 17:00. 

Επισημαίνεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού (δανεισμός, ανανεώσεις, διαδανεισμός, ενεργοποιήσεις καρτών, βεβαιώσεις, πληροφοριακά ερωτήματα) παραμένει ηλεκτρονική και διενεργείται μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία e-αιτήσεις.  

Η είσοδος στη Βιβλιοθήκη επιτρέπεται μόνο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές/φοιτήτριες, μεταπτυχιακοί/κές, υποψήφιοι/φιες διδάκτορες, ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό του Παντείου) με ακαδημαϊκή ταυτότητα ή κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης.  

Παρακαλούμε πριν την άφιξη σας στη Βιβλιοθήκη ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται ακολούθως και εξειδικεύουν  τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συστάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.  


Ωράριο Λειτουργίας:  το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται , 9:00 – 17:00.  Σας ενημερώνουμε ότι το ωράριο μπορεί  να διαφοροποιηθεί ανάλογα  με  το  διαθέσιμο  προσωπικό,  τον  αριθμό  του προσωπικού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή έκτακτες υγειονομικές συνθήκες. 

Λειτουργία Αναγνωστηρίου: ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν και να μελετήσουν στη βιβλιοθήκη ανέρχεται στα 80 άτομα.  Η πόρτα εισόδου στη Βιβλιοθήκη θα κλείνει, όταν ο αριθμός των ατόμων συμπληρώνεται και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. 

  • Οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα βιβλιοθήκης ή ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) και να φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο.  
  • Κατά την είσοδό τους θα σκανάρουν την κάρτα τους σε έναν υπολογιστή και θα τους δίνεται μια αριθμημένη κάρτα εισόδου.  
  • Οι θέσεις μελέτης έχουν οριστεί στην προβλεπόμενη απόσταση του 1,5 μέτρου και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των χρηστών στους χώρους της βιβλιοθήκης. 
  • Το βιβλιοστάσιο παραμένει κλειστό και υπάρχει αυστηρή σύσταση για  αποφυγή μετακίνησης των βιβλίων στους χώρους της βιβλιοθήκης.  
  • Σε περίπτωση που οι χρήστες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν υλικό της βιβλιοθήκης εντός του αναγνωστηρίου θα πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως ηλεκτρονικό αίτημα δανεισμού με το υλικό που επιθυμούν και να έχουν λάβει και τη σχετική απάντηση. Με την ολοκλήρωση της χρήσης το υλικό αυτό θα πρέπει να επιστρέφεται στη θυρίδα επιστροφών της Βιβλιοθήκης. 
  • Η χρήση του ανελκυστήρα επιτρέπεται μόνο ανά ένα άτομο και σε κάθε περίπτωση προηγούνται τα άτομα με αναπηρία. 

Αναζήτηση βιβλιογραφίας: σας ενημερώνουμε ότι οι κοινόχρηστοι υπολογιστές δεν θα διατίθενται για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο (κινητό, tablet) ενώ συστήνεται η αναζήτηση να έχει πραγματοποιηθεί πριν την άφιξη τους στη βιβλιοθήκη.  

Δανεισμός βιβλίων : ο δανεισμός των βιβλίων διενεργείται ηλεκτρονικά κατόπιν αιτήματος στο Αίτηση για Δανεισμό Τεκμηρίων. Οι χρήστες ειδοποιούνται για την παραλαβή των βιβλίων τα οποία παραλαμβάνουν στην είσοδο της βιβλιοθήκης τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της.   

Διαδανεισμός : ο διαδανεισμός διενεργείται ηλεκτρονικά κατόπιν αιτήματος στο ill@lis.panteion.gr. 

Επιστροφές βιβλίων: οι επιστροφές βιβλίων θα πραγματοποιούνται ανέπαφα στη θυρίδα επιστροφής που βρίσκεται αριστερά της αυτόματης πόρτας της βιβλιοθήκης.  

Επιστροφές βιβλίων Ευδόξου: οι επιστροφές του Ευδόξου πραγματοποιούνται επίσης ανέπαφα στη θυρίδα επιστροφής. Οι χρήστες θα πρέπει να συνοδεύουν τα βιβλία με ένα χαρτί που θα αναφέρεται το Ονοματεπώνυμο, Αριθμός Μητρώου και το Τμήμα που φοιτούν προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους.  

Εγγραφή νέων μελών: η εγγραφή νέων μελών παραμένει ηλεκτρονική έπειτα από αίτημα των χρηστών στο  Αίτηση κάρτας χρήστη.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε πάντα στα: 

Τηλ.:210-9201463 

Mail: libp@panteion.gr 

Ρωτήστε μας 

Messenger 

Posted in News and tagged , , .