Εκδήλωση “Κύκλοι συζήτησης: γυναίκα και αναπηρία”

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου ξεκινά μια νέα δραστηριότητα στο χώρο της, η οποία ονομάζεται «Κύκλοι συζήτησης»

Ο πρώτος Κύκλος Συζήτησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, στις 18.30 μ.μ., στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης μας με θέμα «Γυναίκα και Αναπηρία»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσουμε το θέμα της αναπηρίας, τόσο από την πλευρά της έρευνας, αλλά κυρίως από την πλευρά της βιωμένης εμπειρίας των ανάπηρων ατόμων, ώστε να ανοίξουμε μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. 

Πώς βιώνει μία ανάπηρη γυναίκα ή θηλυκότητα την αναπηρία της; Πώς βιώνει τη σχέση με το σώμα της; Ποιες είναι οι διακρίσεις που έχει να αντιμετωπίσει ως ανάπηρο άτομο; Εφαρμόζονται πολιτικές που παίρνουν υπόψη τους τη διάσταση του φύλου και την συμπεριλαμβάνουν ως ισότιμο άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της; Πώς είναι η καθημερινότητα μιας ανάπηρης γυναίκας στις σπουδές, στο σχολείο, στην εργασία και στον κοινωνικό της χώρο;  

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, με την δική σας γνώμη και άποψη ή και μεταφέροντας τις εμπειρίες σας, συμβάλλοντας έτσι στη συζήτηση που επιδιώκουμε να γίνει. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα. 

αφίσα της εκδήλωσης σε φόντο πορτοκαλί καφέ όπου αναγράφεται "συζητάμε με φοιτητές, φοιτήτριες, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό. Τη συζήτηση συντονίζει η αντιπρύτανις διεθνών σχέσεων και συνεργασιών Μαριάννα Ψύλλα
Posted in Εκδηλώσεις and tagged , .