Ηλεκτρονικά περιοδικά

Υπό κατασκευή

Η ΒιΚεΠ παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά περιοδικά πλήρους κειμένου.  Τα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά έντυπα περιοδικά:

  • Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο περιεχόμενο των περιοδικών για ένα συγκεκριμένο θέμα
  • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την έρευνα σας απομακρυσμένα, χωρίς να είσαστε στον χώρο της Βιβλιοθήκης
  • Μπορείτε να τυπώσετε τα άρθρα ή να τα κατεβάσετε και να τα στείλετε με e-mail στον εαυτό σας
  • Τα άρθρα είναι πάντοτε διαθέσιμα ακόμη κι όταν η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή.

Αρκετά από τα ηλεκτρονικά περιοδικά υπάρχουν και σε έντυπη μορφή στο αρχείο της Βιβλιοθήκης για αυτό συστήνεται αρχικά η ηλεκτρονική αναζήτηση και σε περίπτωση που δεν βρεθεί το περιοδικό, η επιτόπια.

Ηλεκτρονικά Περιοδικά μέσω Heal Link

Ηλεκτρονικά Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης

Η ΒιΚεΠ υποστηρίζει  την Ανοικτή Πρόσβαση στην Επιστήμη, δηλαδή την ελεύθερη, άμεση και διαρκή διαδικτυακή πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο και συστήνει μια σειρά πηγών ανοικτής πρόσβασης η οποία ανανεώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς.

Tο Directory of Open Access Journal είναι ένα ευρετήριο περιοδικών και άρθρων ανοικτής πρόσβασης. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη βάση που περιλαμβάνει 16.500 περιοδικά ανοικτής πρόσβασης με ομότιμη κρίση (peer reviewed) και καλύπτει όλους τους επιστημονικούς τομείς όπως τεχνολογία, ιατρική, κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνη. Η βάση αναπτύσσεται διαρκώς με νέα περιοδικά από όλες τις χώρες και σε όλες τις γλώσσες.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

.