πανοραμική εικόνα της βιβλιοθήκης όπους φαίνεται η σκάλα και οι θέσεις ανάγνωσης

Άνοιγμα δια ζώσης υπηρεσιών – Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒιΚεΠ) του Παντείου Πανεπιστημίου προχωράει σε άνοιγμα του αναγνωστηρίου της και των δια ζώσης υπηρεσιών της καθώς και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της, υπό περιορισμούς και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Συνδέσμου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών για την ασφαλή επαναλειτουργία των βιβλιοθηκών. Αυτό συνεπάγεται τον συνακόλουθο περιορισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Παρακαλούμε ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, όπως περιγράφεται ακολούθως: 

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 19:00. Σας ενημερώνουμε ότι το ωράριο λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού. 

  • Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στη Βιβλιοθήκη ανέρχεται στα 80 άτομα : 60 άτομα για μελέτη, 15 άτομα για αναζήτηση υλικού και δανεισμό, 5 άτομα επισκέπτες για αυθημερόν εξυπηρέτηση (ολιγόωρος δανεισμός). Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο και παραμονή στη Βιβλιοθήκη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Ο έλεγχος θα διενεργείται από τον/την φύλακα στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Η πόρτα εισόδου στη Βιβλιοθήκη θα κλείνει, όταν συμπληρώνεται ο αριθμός των ατόμων  και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. 
  • Χρήση του αναγνωστηρίου μπορούν να κάνουν μόνο τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου που θα πρέπει να διαθέτουν ακαδημαϊκή ταυτότητα ή κάρτα βιβλιοθήκης. Οι εξωτερικοί χρήστες για αυθημερόν εξυπηρέτηση δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση του αναγνωστηρίου ως χώρου μελέτης και  θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο για ολιγόωρο δανεισμό. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους εισερχόμενους στη Βιβλιοθήκη.
  • Οι θέσεις μελέτης έχουν οριστεί στην προβλεπόμενη απόσταση του 1,5 μέτρου και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των καθισμάτων στους χώρους της Βιβλιοθήκης. 
  • Η χρήση του ανελκυστήρα επιτρέπεται μόνο ανά ένα άτομο και σε κάθε περίπτωση προηγούνται τα άτομα με αναπηρία. 

Δανεισμός βιβλίων: θα διενεργείται πλέον μόνο δια ζώσης και αποκλειστικά στα αυτόματα μηχανήματα δανεισμού της Βιβλιοθήκης από τους ίδιους τους χρήστες. Για τον λόγο αυτό η ηλεκτρονική αίτηση για δανεισμό τεκμηρίων καταργείται.    

Επιστροφές βιβλίων: θα πραγματοποιούνται ανέπαφα στη θυρίδα επιστροφής που βρίσκεται αριστερά της αυτόματης πόρτας της Βιβλιοθήκης. 

Ανανεώσεις υλικού: γίνονται διαδικτυακά μέσω της υπηρεσίας «Λογαριασμός Χρήστη» , τηλεφωνικά για τα ΑμεΑ (+30 210-9201463), ή με e-mail στο libp@panteion.gr

Διαδανεισμός: διενεργείται ηλεκτρονικά κατόπιν αποστολής σχετικού αιτήματος στο ill@lis.panteion.gr

Επιστροφές βιβλίων Ευδόξου: θα πραγματοποιούνται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης σε σημείο που θα υποδεικνύει ο/η φύλακας.  Οι χρήστες θα πρέπει να συνοδεύουν καθένα από  τα βιβλία με ένα χαρτί όπου θα αναφέρεται το Ονοματεπώνυμο,  ο Αριθμός Μητρώου και το Τμήμα που φοιτούν προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους.  

Εγγραφή νέων μελών: παραμένει ηλεκτρονική έπειτα από αίτημα των χρηστών και υποβάλλοντας τα αντίστοιχα έγγραφα στο Αίτηση κάρτας χρήστη

Βεβαιώσεις παράδοσης υλικού: αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά, αφού συμπληρώσετε τη φόρμα ή αποστείλετε μέιλ στο libp@panteion.gr

Αναζήτηση βιβλιογραφίας:  θα είναι εφικτή μόνο μέσω του προσωπικού φορητού Η/Υ (laptop), tablet ή κινητού, καθώς δεν θα είναι προσβάσιμοι οι κοινόχρηστοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Πληροφοριακά ερωτήματα: μπορείτε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας στο Ρωτήστε μας

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε πάντα στα: 

Τηλ.:210-9201463 

Mail: libp@panteion.gr 

Ρωτήστε μας 

Messenger 

Posted in News.